Finans Nyhet

Åklagaren: Lennaárd ska dömas till fängelse

Publicerad

Ken Lennaárd å sin sida klagar på tingsrättens dom och vill frias helt.

I april dömdes den fd pokerstjärnan Ken Lennaárd till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Nu överklagar både han och åklagaren domen.

Åklagaren som väckt åtalet beskriver misshandeln som ”oprovocerad gatumisshandel” och yrkar på fängelse eller fler timmar samhällstjänst.

Mannen som, enligt åklagaren och flera vittnen, blev misshandlad på Stureplan förhördes via telefon under förhandlingarna i tingsrätten men mindes då inte mycket av händelsen. Under förhandlingarna fick åklagaren istället läsa upp delar ur det polisförhör som hölls den aktuella natten där mannen berättar desto mer. Åklagaren kräver nu att han ska förhöras på nytt på plats i hovrätten.

Annons

Även en av de två vittnena kommer få återkomma till rättssalen.

Ken Lennaárd kräver å sin sida att hovrätten ska fria honom helt från alla misstankar. Han menar att åklagaren inte har tillräckligt med bevis för att styrka åtalet och pekar på att ingen av de inblandade personerna har kunnat peka ut honom.

”Tingsrätten har istället grundat domen på ett något spekulativt resonemang om huruvida de inblandade parterna överhuvudtaget redogör för samma händelse”, skriver Ken Lennaárds försvarsadvokat Thomas Johansson som menar att det utifrån tingsrättens dom finns ett ”avsevärt utrymme om att det rör sig om olika händelseförlopp”.

Annons

Enligt åklagarens två vittnen har Ken Lennaárd sparkat en man som försökt gå emellan ett bråk mellan honom och en annan man. Sparken träffar mannens ansikte. Ett av vittnena har berättat att det rann blod direkt från huvudet. Efter sparken ska Ken Lennaárd ha knutit sin hand och även slagit mannen i ansiktet. Detta är dock uppgifter som Ken Lennaárd förnekar.

Enligt domen ska Ken Lennaárd även betala den misshandlade mannen cirka 11.000 kronor i skadestånd.

Nu är det drygt ett år sedan Ken Lennaárd blev frikänd på alla punkter från åtalet i den uppmärksammade insiderhärvan. För tingsrätten berättade han i april att han planerar att flytta till Spanien och starta upp en pensionat där.

Annons
Annons