Fastigheter

Akelius säljer till Willhem

Akelius säljer 31 fastigheter till Willhem för 2,8 miljarder kronor.

Uppdaterad 2016-10-14
Publicerad 2016-10-14

Akelius och Willhem meddelar i dag i två separata pressmeddelanden att parterna ingått ett avtal om en affär av 31 fastigheter i Halmstad och Eskilstuna. Priset på fastigheterna uppgår till  2,8 miljarder kronor, 23 500 kronor per kvadratmeter.

Tillträdet sker i mars.

I och med affären växer Willhem i Mälardalen och blir den största privata bostadsaktören i Halmstad, enligt pressmeddelandet.

"Affären är ännu ett steg i Willhems tillväxtstrategi, att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt komma in på nya marknader", skriver Willhem.

– Det är roligt att vi nu växer så kraftigt i Mälardalen. Här ser vi synergieffekter med vår verksamhet i Västerås som tillsammans med Eskilstuna kommer att utgöra ett förvaltningsområde. I Halmstad dubblerar vi i princip fastighetsbeståndet. Som nästa steg hoppas vi få igång vår nyproduktion både i Halmstad och Västerås, säger Willhems vd Mikael Granath.

Akelius vd Pål Ahlsén skriver i pressmeddelandet att 83 procent av Akelius lägenheter finns nu i och med försäljningen i städer med mer än en miljon invånare.

– Det är vår trygghet, säger han.

I och med affären övergår Akelius personal i Halmstad och Eskilstuna till Willhem. Förvärvet är villkorat av sedvanlig konkurrensprövning.

Platsannonser