AIFM
Dan Hjörnered, Thomas Dahlin, Johan Björkholm, AIFM Group. Foto: AIFM Group
Fonder

AIFM får tillstånd att förvalta fastighetsfonder – första fastighetsfond H1

Med nya tillståndet att förvalta fastighetsfonder är AIFM Group det första fondbolaget i Sverige med tillstånd att förvalta samtliga fondtyper.

 

Uppdaterad 2020-12-29
Publicerad 2020-12-29

Med ambitionen satt på att bli marknadsledande inom fondverksamhet breddar nu AIFM verksamheten med förvaltning av fastighetsfonder. AIFM har sedan tidigare tillstånd att förvalta värdepappersfonder (UCITS), hedgefonder, riskkapitalfonder, fond-i-fond och blir nu Sveriges första fondbolaget med tillstånd att förvalta samtliga fondtyper, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

AIFM Group har under 2020 lanserat 10 nya fonder och räknar nu med fortsatt expansion med fastighetsfonder i produktutbudet. Bolaget avser att inleda förvaltningen av en fastighetsfond under första halvåret 2021.

– Fastigheter kommer att bli en stor marknad för oss då det är många aktörer som letar efter en samarbetspartner för att skapa fastighetsrelaterade fonder. Att bli det första traditionella fondbolaget med tillstånd för fastighetsstrategier är dessutom en extra fjäder i hatten, säger AIFM Capitals vice vd Johan Björkholm i en presskommentar.

Platsannonser

Logga in