FinansNyhet

Agritech i fokus för Danske Banks accelerator

Danske Bank, accelerator, agritechDanske Bank, accelerator, agritech
Publicerad

En global miljardindustri där svenska startups kan ta position.

Camilla Jonsson

Danske Bank arrangerar ett acceleratorprogram för fjärde året i rad, och den första omgången 2021 (av totalt tre program under året) fokuserar programmet på Agri-/Foodtech. En global miljardmarknad där svenska startups, enligt banken, kan ta position tack vare en stark passion för hållbarhet, kombinerat med teknikkompetens.

Endast 2 procent av svenska startups har fokus på detta område, men förhoppningen med programmet är att lyfta fram de goda exemplen och få fler att se de enorma affärsmöjligheterna som finns inom agritech både globalt och på hemmaplan.

Danske Bank driver sedan 2016 plattformen The Hub, som idag är Nordens största Startup-community. 2017 kompletterades den med plattformen +impact, där fokus ligger på att koppla samman riskkapital med impact-startups. Acceleratorprogrammet startades 2018 för att ytterligare bidra till att stötta det nordiska startupekosystemet.

Annons

Det finns inget tak på hur många som kan söka, men det måste vara impact-startups, det vill säga startups som har hållbarhet som en del i sin affärsidé och som på något sätt har inriktning mot foodtech/agritech.

Den första delen av programmet varar fyra-fem veckor. Under den här tiden genomförs workshops som är obligatoriska för alla deltagande företag, samt planera mentorskapsmöten som är skräddarsydda för varje startup:s specifika behov. Under fas två är  det fokus på sesssioner med mentorer.

Programmet har designats av experter från WeWork Labs, RISE och Danske Bank och håller på från den 8 mars – 5 april. 

Annons
Annons