Annons

Annons

Ägarna till Alfa-Bank redo att sälja

Miljardärerna som är ägare till Alfa-Bank, en av Rysslands största banker, är redo att sälja banken till VTB och Unicredit.

Miljardärerna som är ägare till Alfa-Bank, en av Rysslands största privatbanker, är redo att sälja banken till konkurrenter såsom det statligt ägda VTB och Italiens Unicredit, enligt sju källor som Financial Times talat med.

Mikhail Fridman, Alfa-gruppens ordförande, vill ha 7-8 miljarder dollar för Alfa-Bank, enligt källorna. Bankens bokförda värde uppgår till 7,1 miljarder dollar. Förhandlingarna har dock strandat, enligt ft.com.

En talesperson till Alfa.Bank förnekar dock att några förhandlingar ägt rum och menar att det inte är rätt tillfälle för en försäljning av banken då banken gör en avkastning på 13-15 procent på eget kapital.

Annons

Annons

VTB uttalar sig till tidningen att det varken finns någon vilja eller kapital att köpa Alfa-Bank under de kommande tre åren. Unicredit har avböjt att kommentera.

Unicredit äger även den största utländska banken i Ryssland och sålde dess ukrainska enhet till Alfa under 2016 och erhöll 10 procent av aktierna i Alfa Banks holding-bolag.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons