Annons

Annons

Folksamforsakrar.jpg

Folksam
Foto: Wikimedia Commons/Vargklo

Ägarna splittrade om Rollén

Hexagons styrelses uppbackning av Ola Rollén medför ett tungt ansvar, anser Folksam, medan Första AP-fonden säger sig ha information som möjliggör fortsatt förtroende.

Flera storägare i Hexagon, vars vd Ola Rollén igår åtalades för insiderbrott i Norge, har lagt locket på i avvaktan på bolagets telefonkonferens på förmiddagen.

Bland de som uttalat sig har tongångarna varit olika. 

Ossian Ekdahl, chef för ägarstyrning på Första AP-fonden, som äger drygt 2 procent av aktierna i Hexagon och sitter med i bolagets valberedning, säger att man har fortsatt förtroende för Ola Rollén.

Annons

Annons

“Vi står fortfarande bakom att Ola Rollén fortsätter med sina uppdrag som vd och koncernchef för bolaget”, säger han till Realtid.se.

Ekdahl säger att Första AP-fonden har fått information som “pekar på att Ola Rollén kan göra sitt jobb med full kraft”.

Vad är det för information?

“Vi har skaffat information från lite olika källor med anknytning till bolaget”, säger Ekdahl. 

Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, låter mindre förtröstansfull. Hon understryker att styrelsens fortsatta förtroende för Rollén medför ett tungt ansvar.  

"Styrelsen är ansvarig för tillsättningen av vd och de tror uppenbarligen att Rollén kommer att kunna utföra sitt uppdrag trots anklagelserna", säger hon till Bloomberg News.

Folksam ägde cirka 2,5 miljoner aktier i Hexagon i slutet av januari, motsvarande 0,7 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Ossian Ekdahl vill inte kommentera andra ägares uttalanden eller om Första AP-fonden kommer att omvärdera sitt ställningstagande i det fall att Ola Rollén fälls för brott.

“Jag vill inte uttala mig om vad andra andra säger”, säger han, och tillägger:

“Det är naturligtvis tråkigt att åtalet väcktes, men ganska väntat”.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons