Annons

Annons

af.jpg

Jonas Gustavsson, vd och koncernchef i ÅF

ÅF köper schweiziskt bolag

ÅF köper det schweiziska elektroteknik bolaget LBP.

I och med förvärvet av LBP hoppas ÅF att deras närvaro i Schweiz, kommer att stärka och samla deras erbjudandet inom infrastruktur.

LBP är specialiserade i elektroteknik för trafiklösningar med fokus på vägar och tunnlar. Tjänsterna omfattar projektplanering och byggledning av elektromekaniska system, framförallt inom högpresterande vägar genom Schweiz. LBP är också specialiserade inom alla säkerhetsaspekter i tunnlar.

– Vi ser fram emot att välkomna LBP till ÅF och tillsammans öka vår förmåga för projektåtaganden inom infrastruktur. Förvärvet är i linje med vår strategi att växa i Schweiz, som är en av våra kärnmarknader, och att öka värdet till våra kunder genom vår tvärfunktionella kompetens, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef i ÅF, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med ÅF fortsätter vi att utveckla våra lösningar och vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ett bredare tjänsteutbud. För våra medarbetare innebär förvärvet ökade möjligheter till intressanta uppdrag och fortsatt kompetensutveckling, säger Urs Lenz, vd på LBP.

LBP har 17 medarbetare baserade i Schweiz och en omsättning 2017 på cirka 24 miljoner kronor.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons