Annons

Annons

Jonas_Gustavsson_AF_Kopenhamn.jpg

Jonas Gustavsson är vd för ÅF och säger att förvärvet att danska arkitekturbolaget är ett led i att vässa ÅF:s arkitektur- och designerbjudande. Foto: ÅF & Pixabay

ÅF köper danskt arkitektbolag –

Teknikkonsultbolaget ÅF köper danska arkitektbolaget Gottlieb Paludan Architects som i fjol omsatte motsvarande 140 miljoner svenska kronor. "Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur", säger ÅF:s vd Jonas Gustavsson.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Gottlieb Paludan Architects har 90 anställda och sin bas i Köpenhamn. Affären syftar till att stärka ÅF:s nuvarande verksamheter inom arkitektur, design, infrastruktur och energi.

– Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur, och det gör vi genom att arbeta tillsammans med de bästa. Vi påbörjade en resa 2016, och i ÅF ingår nu tegn_3 i Norge och både sandellsandberg och Koncept Stockholm i Sverige. Gottlieb Paludan Architects har ett starkt varumärke och är ett naturligt nästa steg i expansionen, säger ÅF:s vd Jonas Gustavsson.

Annons

Annons

Köpeskillingen är inte offentliggjord men bolaget värderas till motsvarande 140 miljoner svenska kronor.

Gottlieb Paludan Architects är inriktade på arkitektur för energi och tekniska försörjningssystem samt mobilitets- och transportsegmenten.

 Företaget har en bred portfölj av prestigeprojekt och har vunnit flera designpriser. Bland de nyligen prisbelönta projekten finns Värtaverket i Stockholm, Nørreport station i Köpenhamn och Holmestrands station nära Oslo. Andra pågående projekt är BIO4, Köpenhamns nya bioeldade kraftvärmeverk, och världens största waste-to-energy-anläggning i Shenzhen i Kina.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons