Annons

Annons

ÅF förvärvar Londonbaserade Light Bureau

"Förvärvet av Light Bureau är ett strategiskt steg i ÅFs internationella expansion" säger  Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF. Genom förvärvet av Light Bureau kommer ÅF Lighting att ha drygt 100 specialister och kontor i Skandinavien, Schweiz och Storbritannien.

Light Bureau erbjuder ljusdesign och tjänster inom översiktsplanering för byggnadssegment som internationella och inhemska offentliga miljöer, kommersiella byggnader, turism, bostäder, detaljhandel, transport, kulturbyggnader och kulturmärkta byggnader. Företaget arbetar med projekt i Europa, Asien, Ryssland och Mellanöstern. Light Bureau grundades 1999 och är ett ledande ljusdesignföretag som är välkänt för sitt progressiva, hantverksmässiga arbetssätt.

– Förvärvet av Light Bureau är ett strategiskt steg i ÅFs internationella expansion. Det finns en global efterfrågan på vårt prisbelönta Lighting-team och med närvaro i London får vi en naturlig plattform för stora internationella projekt, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF i ett pressmeddelande.

Paul Traynor, ägare till Light Bureau, är en välkänd auktoritet inom den internationella ljusdesignbranschen.

– När Light Bureau blir en del av ÅF får vi 10 000 nya kolleger, varav 90 arbetar med ljusdesign. Tillsammans erbjuder vi våra kunder en kombination av vårt perspektiv på ljus som hantverk och ÅFs skandinaviska helhetsperspektiv på design. Jag ser fram emot vårt samgående och kan inte tänka mig en bättre matchning kulturellt och professionellt, säger Paul Traynor i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Light Bureau har en årlig omsättning på cirka 6 miljoner kronor och verksamheten har tio medarbetare primärt baserade i London. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons