Juridik

Advokatbyrån Nova splittras – halva styrkan på väg in i ny byrå

Nästa vecka ser en ny advokatbyrå dagens ljus i Stockholm. Walthon startar som en utbrytning ur Nova.

Uppdaterad 2018-05-22
Publicerad 2018-05-22

Den 28 maj slår Walthon upp dörrarna till en ny affärsjuridisk byrå i Stockholm. 21 namn är redan klara och fler är på väg in, enligt uppgift på den nya byråns hemsida.

Bland medarbetarna märks bland andra Ulf Stigare, känd om Mats Qvibergs ombud i HQ-målet. Liksom övriga medarbetare kommer han från Nova som i och med bildandet av den nya byrån delas på två – nio delägare går, åtta stannar kvar.

Bakom splittringen ligger olika synsätt på hur man driver byrå, erfar Realtid.

Ulf Stigare som är relativt ny på Nova, säger till Realtid att han inte har hunnit bli del i de konflikter som eventuellt ligger till grund för splittringen.

Men du tvingades välja sida?

– Ja, det kan man säga. Jag valde att följa med dem som är yngre och inte stanna med gamla stötar som jag själv. Jag är 61 år och räknar med att arbeta en fem år till, och tror att chansen är större med de yngre.

Inledningsvis kommer den nya byrån att bestå av 21 medarbetare, varav åtta delägare. Därtill ansluter inom kort ytterligare tre delägare, uppger Walthon på sin hemsida:

“Tillsammans blir vi ett starkt team som satsar på innovation och kreativitet, och på kvalitet framför kvantitet.”

Walthon kommer att erbjuda högkvalitativ och hållbar affärsjuridisk rådgivning med särskilt fokus på tvistelösning, entreprenadrätt, företagsöverlåtelser (M&A), insolvens och rekonstruktion, kommersiella avtal, bolagsrätt, fastighets- och hyresrätt samt offentlig upphandling.

“Med hållbar rådgivning menar vi något som står emot påfrestningar, och något som gör nytta i längden. Hållbara affärer handlar om att kunna bygga för framtiden”, skriver byrån på sin hemsida.


 

Platsannonser

Logga in