Mannheimer Swartling toppar för andra gången det här året listan över byråer som klienter helst vill anlita.
Juridik

Advokatbyråerna kunderna helst anlitar

Mannheimer Swartling är Sveriges mest eftertraktade advokatbyrå, tätt följd av Vinge. Det visar en undersökning där köpare av juridiska tjänster svarat på vilka advokatbyråer de helst vill anlita.

Publicerad 2018-06-01

I branschtidningen Legally yours undersökning Nordiska Klientbarometern 2018 har 207 inköpare av juridiska tjänster i Sverige svarat på frågan om vilka advokatbyråer de helst vill anlita.

Listan toppas av Mannhemimer Swartling med störst stöd av de svarande, 23 procent. På andra plats kommer Vinge med 19 procent som svarat att de helst vill anlita den byrån. Lindahl hamnar på tredje plats på tio i topp-listan med 13 procent strax före fyran Setterwalls som fick 11 procent.

De som svarat på undersökningen har haft möjlighet att ange flera alternativ. De här redovisade resultaten kommer från de som svarat på undersökningen i Sverige. Totalt har 457 personer i Sverige, Danmark, Norge och Finland deltagit i undersökningen.

Noterbart är även att hela 18 procent av de svarande inte valde någon av de drygt 50 advokatbyråer som fanns angivna som svaralternativ utan i stället valde möjligheten att skriva ”Någon annan”, uppger Legally yours.

Resultatet visar också att Mannheimer Swartling och Vinge befäster sin position som de mest eftertraktade byråerna när kunderna själva får välja. För ett par månader sedan presenterade undersökningsföretaget Regi sin analys av årets Image watch för advokatbyråer. Den listan toppades också av dessa två byråer, med samma position som etta respektive tvåa.

De advokatbyråer svenska klienter helst vill anlita

Mannheimer Swartling 23 procent
Vinge 19 procent
Lindahl 13 procent
Setterwalls 11 procent
Wistrand 8 procent
DLA Piper 7 procent
Delphi 7 procent
Bird & Bird 5 procent
Glimstedt 5 procent
MAQS 5 procent
Källa:  Nordiska Klientbarometern 2018.

Platsannonser

Logga in