Annons

Annons

Adelis säljer Med Group

Riskkapitalbolaget Adelis säljer det finska vårdbolaget Med Group till ett konsortium bestående av Colosseum Dental Group och finska kooperativet Tradeka.

Adelis Equity Partners Fund I har tillsammans med bolagets grundare och ledning ingått avtal om att sälja Med Group Holding. Köpare är Colosseum Dental Group, en ledande europeisk tandklinikskedja, och Tradeka, ett kooperativ med cirka 230 000 finska medlemmar.
.
Adelis förvärvade 2014 en majoritet i Med Group, som tillhandahåller vård- och omsorgstjänster för den offentliga och privata sektorn i hela Finland.

Under Adelis ägandeperiod har Med Groups omsättning mer än fördubblats till 100 miljoner euro och antalet anställda har ökat från cirka 800 till 3 000. Idag är Med Group ledande inte bara inom ambulanssjukvård utan också inom tandvård och hemtjänster för funktionshindrade och äldre, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är tacksamma över att vi fått möjligheten att arbeta tillsammans med Med Group och bidra till att lösa utmaningarna inom den finska vård- och omsorgssektorn. Tillsammans med ledningen har vi, inom de nischer vi valt att fokusera på, skapat en ledande aktör vad gäller kvalitét och storlek. Det gläder oss att också de nya ägarna ämnar stöda ledningens tillväxtstrategi baserad på tillit och kvalitét inom vården, säger Rasmus Molander, partner på Adelis och styrelseordförande i Med Group, i en kommentar.

Annons

Annons

I affären var Carnegie, Borenius och KPMG rådgivare till Adelis.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman. Affären är villkorad av godkännanden av konkurrensmyndigheten.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons