Annons

Annons

Addnode Group köper Landborgen

IT-bolaget Addnode Group förvärvar programvarubolaget Landborgen för att därigenom stärka sin position som ledande leverantör av ärendehanteringssystem.

Programvarubolaget Landborgen, som Addnode Group köper, är en ledande leverantör inom sitt marknadssegment och omsätter cirka 10 miljoner kronor. Landborgen har 20 års erfarenhet av att utveckla ärendehanteringslösningar för tillstånds- och tillsynsverksamhet av bland annat alkoholtillstånd. Bolagets produkter AlkT och OL2 används av över 80 procent av Sveriges kommuner.

– Offentlig sektor i Sverige har som målsättning att bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Med Landborgen som del av Addnode Group kan vi erbjuda våra kommunkunder en än mer sömlös och integrerad ärendehantering. Detta stärker vår position som ledande leverantör av dokument- och ärendehanteringssystem till hållbara städer och samhällen, säger Andreas Wikholm, divisionschef för Addnode Group Process Management, i ett pressmeddelande

– Vi är glada att bli en del av den i vårt tycke mest kompetenta och framåtsyftande företagsgruppen på marknaden. Våra satsningar på e-tjänster och mobila lösningar kuggar väl in i vad som sker inom övriga delar av Addnode Group säger Göran Nordegren, VD för Landborgen.

Landborgen konsolideras från och med augusti 2018 som en del av Addnode Groups division Process Management. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons