Rättstvist

Accumulate överklagar bank-ID-domen till hovrätten

I juni förlorade Accumulate i Patent- och marknadsdomstolen, företaget anser att det har patent på delar av mobilt bank-ID. Nu överklagar bolaget till Svea hovrätt.

Publicerad 2020-07-10

Sammantaget vill Accumulate ha 1,2 miljarder kronor i skadestånd, skriver Dagens Juridik. Motparten är Finansiell ID-Teknik, BID, som ägs  och kontrolleras av Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken.

Accumulate kräver dels ett skadestånd på 4,7 miljoner kronor för brutet sekretessavtal. Dels ett skadestånd om 723 miljoner kronor kronor för utnyttjande av företagshemligheterna under en period om fem år. Och till det ersättning om 500 miljoner kronor i allmänt skadestånd till följd av BID:s utnyttjande av företagshemligheterna. Dessutom vill man ha ränta från den 19 juli 2017 till dess att betalning sker.

Eftersom Acccumulate förlorade i Patent- och marknadsdomstolen behöver företaget betala BID:s rättegångskostnader på 13,7 miljoner kronor. I slutet av juni ansökte Accumulate om företagsrekonstruktion. Orsaken är den aktuella tvisten.

Platsannonser