Annons

Annons

Accenture rekryterar före detta Ericssonchef

Anders Lindblad, tidigare chef för Ericssons affärsområde IT & Cloud Products rekryteras till Accenture för att hjälpa kunder att utforma och sjösätta storskaliga förändringsprogram. 

Accenture har rekryterat Anders Lindblad, tidigare på Ericsson, till rollen som Communications & Media Industry Lead för Europa. I sin nya roll kommer Anders Lindblad att ansvara för affärsverksamhet och affärsutveckling i regionen och hjälpa kunder att utforma och sjösätta storskaliga förändringsprogram.

Anders Lindblad kommer närmast från Ericsson, där han nyligen var Senior Vice President och chef för affärsområdet IT och Cloud, den enhet som ansvarar för Ericssons övergång till digitala kommunikationstjänster. Under sina 20 år på Ericsson har Anders Lindblad haft en rad internationella tjänster inom affärsutveckling och kommersiell verksamhet.

De senaste 10 åren var Anders Lindblad en del av Ericssons koncernledning, och har arbetat i både kundnära roller och med produktutveckling. Han har också varit chef för regionen Mellanöstern.

– Den europeiska marknaden för kommunikationstjänster förändras ständigt. Därför är det av yttersta vikt att vi har den kompetens som behövs för att hjälpa våra kunder genom turbulenta tider, och stötta dem i deras förändringsarbete så att de kan fortsätta vara framgångsrika. Kombinationen av Anders strategiska vision, erfarenhet och passion för branschen ger honom utmärkta förutsättningar att hjälpa våra kunder att fortsätta sina förändringsresor mot digitalt ledarskap”, säger Gary Heffernan, Senior Managing Director på Accenture och Europachef för företagets verksamhet Communications, Media & Technology, i ett pressmeddelande. 

– Jag är mycket glad över att få komma till Accenture, ett företag som ligger i framkant i den digitala omvandlingen. Här får jag chansen att arbeta med några av Europas största leverantörer av kommunikationstjänster, och vara med när de sjösätter spännande förändringsprogram. Jag kommer att använda mina erfarenheter från näringslivet, tillsammans med insikterna jag fått från att ha levt och arbetat i fem olika länder i Europa och Mellanöstern när jag nu blir en del av Accentures team som hjälper kunder att navigera i dessa utmanande, men också mycket spännande tider, säger Anders Lindblad i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons