Annons

Annons

Accenture_teknik_534.png

Sven-Bertil Carlsson och Johan Svensson, Accenture

Accenture lanserar Liquid Studio i Stockholm

Idag onsdag blev det officiellt att Accenture öppnar Liquid Studio i Stockholm för att hjälpa nordiska företag i deras digitala omvandling. "Syftet med det här konceptet är att arbeta fram nya tekniska lösningar tillsammans med våra kunder för att därigenom driva på utvecklingen kring nya it-trender", säger Johan Svensson, ansvarig för Technology på Accenture i Sverige, till Realtid.

Accenture har öppnat en Liquid Studio i Stockholm för att hjälpa nordiska företag att påskynda deras innovationsprocesser.
I linje med den svenska regeringens nylanserade digitaliseringsstrategi för ett hållbart digitaliserat Sverige kommer Accentures Liquid Studio i Stockholm att låta kunder experimentera med den senaste tekniken.

– Syftet med det här konceptet är att arbeta fram nya tekniska lösningar tillsammans med våra kunder för att därigenom driva på utvecklingen kring nya it-trender. Istället för att endast identifiera kundernas problem och föreslå lösningar kan vi med den här satsningen omvandla idéer till innovativa applikationer och tekniska lösningar på ett enkelt och flexibelt sätt, säger Johan Svensson, ansvarig för Technology på Accenture i Sverige, till Realtid.se.

Sven-Bertil Carlsson, som är Senior Manager och ansvarig för Liquid Studio i Norden, förklarar att studiens arbetsmetodik utgår från Design Thinking, som innebär att prototyperna som tas fram snabbt ska testas ute hos kunderna.

– Vi tror att det är till stor nytta för kunden att få vara här och testa den nya tekniken och se hur den kan tillämpas i just deras verksamhet. Det viktiga när man tillverkar prototyper är inte vilken teknikleverantör man använder sig av utan att det går snabbt, säger Sven-Bertil Carlsson till Realtid.se.

Den teknik som initialt ska tillämpas är Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) som går ut på att koppla ihop en bild med verkligheten, Artificial Intelligence (AI) som bland annat inkluderar natural language processing, Deep learning som innebär automatisk bildanalys, Connected devices som bland annat inkluderar internet of things och slutligen Liquid Applications som innebär att man inte alltid behöver bygga upp tekniken från början.

I Liquid Studio kan Accentures kunder förkorta utvecklingstiden för nya projekt från flera månader till dagar, vilket kommer att ha stor effekt på projektens lönsamhet.

Utöver Accentures kunder kommer Liquid Studio att vara tillgänglig för Accentures anställda. Där kan Accentures medarbetare utöka sina kunskaper inom nya tekniska områden, utveckla prototyper för Accentures olika verksamhetsområden, skriva avancerad mjukvarukod, samt tillämpa automatiska tester för att påskynda applikationsutvecklingen för kunders räkning.

Stockholms Liquid Studio kommer att samarbeta med Accentures övriga Liquid Studios i bland annat Silicon Valley, Paris, Milano, London, Kronberg och Singapore. Man kommer också att arbeta nära Accenture Labs, där Accenture utvecklar och testar prototyper för nya koncept genom tillämpad R&D.

Accenture arbetar med 80 procent av Sveriges största företag och både Sven-Bertil Carlsson och Johan Svensson tror att Stockholms Liquid Studio kommer att attrahera företag i alla branscher. Dessutom hoppas de att konceptet även erbjuder en möjlighet för Accenture att samarbeta med startups i högre utsträckning än tidigare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons