FinansNyhet

Accenture köper Northstream

Anders Helmrich och Anna Weissmann, Managing directors inom Accentures affärsområde Communications, Media & Technology samt Bengt Nordström, vd på Northstream. Foto: Accenture
Publicerad

UPPDATERAD Accenture köper telekomkonsulten Northstream, med en årsomsättning på cirka 45 miljoner kronor, för att bredda sin kompetens inom kommunikations- och nätverkstjänster. 

olof swahnberg

Northstream, som med cirka 30 anställda ger råd till telekomoperatörer och telekomleverantörer inom bland annat strategi och inköp av utrustning, kommer bli en del av Accentures konsulterbjudande inom Communications, Media & Technology.

“Genom förvärvet kommer Accenture bättre kunna möta den växande efterfrågan på kommunikations- och systemlösningar kopplade till bland annat 5G och IoT (Internet of Things) samt större moderniserings- och digitaliseringsprogram och utveckling av nya operativa modeller”, skriver Accenture i ett pressmeddelande utan att uppge köpeskillingen. 

Northstreams vd och medgrundare Bengt Nordström säger att bolaget under lång tid haft en plan om att någon gång vilja passa in i “ett större sammanhang”.

Annons

– Vi har haft ett antal propåer och diskussioner genom åren men den här gången kändes det mer rätt för att det är så bra kompletterande verksamheter, säger Bengt Nordström till Realtid.

Northstream är starka inom strategi för telekomleverantörer och telekomoperatörer samt  transformationsprojekt, medan Accenture är starka på IT-sidan inom samma områden, enligt Nordström.

– Kombinationen skapar en bra plattform för oss att fortsätta växa inom strategiverksamhet. Samtidigt kan vi hjälpa till med helheten med alla digitaliserings- och IT-projekt som finns hos våra gemensamma kunder, säger Bengt Nordström. 

Annons

Nordström ser synergieffekter inom både försäljning och genomförande. 

– Telekom, både bland leverantörer och operatörer, är en väldigt mogen bransch där intäktsutvecklingen under de senaste tio åren i princip är oförändrad och ibland negativ. Däremot växer IT och service och plattformsbolag växer jättestarkt, det är där den största nyttan av fast och mobilt bredband finns. 

– Nu blir vi del av en spelare som är väldigt stark på den digitaliseringsresa som hela samhället och industrierna går igenom, det är en starkt motiverande kraft varför vi tycker det är bra att Accenture förvärvar oss. 

Annons

 

Annons