Finans Nyhet

Accent blir hästhandlare

Publicerad

Accent Equity, kända för noteringen av Scandbook, köper hästbutikskedjan Hööks Hästsport.

Investeringsfonden Accent Equity går in som 65-procentig huvudägare i Hööks Hästsport vid sidan av syskonen Maria och Joachim Höök.

Det rapporterar Dagens Industri, som om företaget bland annat nämner att det har 5000 artiklar i sitt sortiment. En titt på webbsidan visar att även hundartiklar finns: en labrador klädd i en flytväst förekommer.

– Hööks är störst i Norden på en mycket fragmenterad marknad värderad till närmare 2,5 miljarder kronor. Vi räknar med en betydande organisk tillväxt genom etablering av nya butiker i samtliga nordiska länder, säger Jan Ohlsson, styrelseordförande i managementbolaget Accent Equity Partners, till tidningen.

Annons

Ohlsson säger även att det efter några år kan bli aktuellt med en marknadsnotering.

Hööks grundades 1931 som ett sadel- och selmakeri, det vill säga företaget har ungefär samma slags ursprung som lyxföretaget Hermès, som startade med allehanda lädertillverkning för hästar, främst selar.

UPPDATERING

Annons

Juridisk rådgivare åt Accent i transaktionen var Cederquist, där Lars Bärnheim och Emma Mähler var huvudansvariga. Helena Bergenheim, Louise Danielson, Linda Karlsson och Åsa Persson hjälpte till, och konkurrensfrågor hanterades av Fredrik Lindblom.

Annons