Finans Nyhet

Abramovich köper israelisk klubb

Publicerad

<pufftextlänk>Heter man Roman Abramovich räcker det inte med att äga världens bästa fotbollsklubb, Chelsea.</pufftextlänk> Den ryske miljardären går nu in som ägare i den israeliska klubben Hapoel Tel Aviv.

Abramovich genomför köpet tillsammans med den israeliske miljardären Lev Levayev. Parterna slöt ett avtal med Hapoels Tel Avivs tidigare ägare i torsdags, rapporterar israelisk media.

För att kringgå Uefas regler om att två klubbar inte får ha samma ägare sker Abramovich köp av klubben via en mellanhand. Mellanhanden uppges vara en affärskontakt till Abramovich. Abramovich förväntas i dagarna tillsätta en ny styrelse för klubben. Någon köpeskilling har inte offentliggjorts.

Abramovich köpte Chelsea för 140 miljoner pund 2003 och har sedan dess pumpat in flera miljoner ytterligare för att värva toppspelare. Chelsea leder förövrigt den engelska ligan i år med god marginal. Genom Abramovich miljarder knuffades Manchester United ned från Englands fotbollstron.

Annons

Tidigare i höstas fick Abramovich ut cirka 100 miljarder kronor efter att ha sålt sina andelar i det ryska oljebolaget Sibneft.

Annons