Annons

Annons

ABG Sundal Collier i nordisk M&A-topp

De globala bankjättarna dominerar som affärsrådgivare i Norden under första kvartalet. Men ABG Sundal Collier kniper en av förstaplatserna.

När brittiska analysföretaget Mergermarket summerar första kvartalet visar det sig att den globala M&A-marknaden växt med 28,9 procent på ett år sett till värdet på affärerna.

Deutsche Telecoms bud på amerikanska T-Mobile var utan jämförelse det största under kvartalet.

Totalt gjordes affärer för 591 miljarder dollar under perioden. Det faktiska antalet affärer minskade dock med 8,6 procent.

Annons

Annons

Mergermarket räknar enbart in transaktioner med värde över 5 miljoner dollar i statistiken.

På den nordiska marknaden tar ABG Sundal Collier förstaplatsen sett till antalet affärer där man agerat rådgivare. För ett år sedan låg man på plats 33.

SEB Enskilda hamnar på plats tre på samma lista strax efter PWC.

Goldman Sachs dominerar övriga listor. Sett till värde på de underliggande affärerna är banken etta och man toppar även de lokala listorna för Sverige.

Första svenska bank på den nordiska värdelistan är Nordea Corporate Finance som klättrar från en sextonde till en fjärde plats.

SEB Enskilda och Handelsbanken Capital Markets ligger på plats 12 och 13.

De klarar sig bättre på den svenska marknaden med platserna åtta och nio.

Nordea återfinns inte på denna topplista, men det gör däremot ABG Sundal Collier, Danske Bank, DnB Nor.

Handelsbanken Capital Markets är tvåa på den svenska marknaden strax efter Goldman Sachs sett till antalet rådgivningsuppdrag. SEB Enskilda hamnar här på en sjundeplats.

Access Partners är den enda svenska boutique-rådgivaren som kvalar in på topplistan över antalet affärer på den svenska marknaden med en elfteplats.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons