Juridik

ABG bland fordringsägarna

Nästa vecka väntas beslut om Stampens ackordsuppgörelse. Bland de oprioriterade fordringsägarna finns bland annat advokatbyråer, revisionsbolag och fondkommissionärer.

Uppdaterad 2016-09-22
Publicerad 2016-09-22

Realtid.se har tidigare rapporterat om turerna kring företagsrekonstruktionen av den skuldtyngda mediekoncernen Stampen. Koncernen har skulder på nästan en halv miljard kronor.

På måndag väntas beslut om en ackordsuppgörelse mellan koncernen och dess fordringsägare, enligt Revisionsvärlden. Rekonstruktören Christian Anderschs förslag går ut på att fordringsägarna får 25 procent av de yrkade beloppen.

Av ackordsbouppteckningen framgår att PWC, Mannheimer Swartling och ABG Sundal Collier är tre av de oprioriterade fordringsägarna i Stampen AB. PWC har en fordran på 476.981 kronor, Mannheimer Swartling på 110.900 kronor och ABG Sundal Collier på 1.250.000 kronor. De största fordringsägarna är Handelsbanken, SEB, Nordea och Skatteverket.

I samband med att ansökningarna om ackordsförhandlingarna skickades in till berörda tingsrätter uttalade sig Stampens koncernchef Martin Alsander om rekonstruktionen:

– Målet med rekonstruktionen är en finansiell nystart genom att hantera den ryggsäck av gamla skulder som koncernen bär på sedan förvärven med start 2005. Nystarten behövs för att trygga journalistiken, jobben och verksamheterna på lång sikt. Processen går framåt och med ett fastställt ackord hoppas vi att diskussionerna med nya investerare kan ta ytterligare steg framåt.

Platsannonser