Annons

Annons

Aberdeen och Ailon storsatsar på micro living

Aberdeen Standard Investments bildar joint venture med den svenska fastighetsgruppen Ailon Group för att skapa 5 000 microboenden för studenter i Norden. "Det finns en stor efterfrågan på denna produkt i Norden", säger Jacob Cronstedt, grundare av Ailon.

En av världens största kapitalförvaltare, Aberdeen Standard Investments, och den svenska fastighetsgruppen Ailon Group har ingått ett samarbete för att skapa 5 000 microboenden, så kallade micro livings, för studenter i Norden under de kommande tre åren.

Enligt parterna har detta joint venture, som etablerades redan 2017 men som nu utökas, lett till att man kan presentera ett unikt koncept där studenterna har tillgång till stora studie- och coworking utrymmen och andra sociala utrymmen i samma hus som man har sitt lilla boende. Alla projekt är placerade i attraktiva områden med nära till kollektivtrafik och lokala bekvämligheter.

Än så länge är redan 2 000 boenden under utveckling och ytterligare 3 000 boenden ska bli klara under 2020 och 2021, framgör det av ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Fastigheterna förvaltas av det joint venture som bildas av Aberdeen och Ailon Group.

– Micro living har blivit en integrerad del av den totala tillgångsallokeringen för institutionella investerare i Europa och det finns en stor efterfrågan på denna produkt i Norden, säger Jacob Cronstedt, grundare av Ailon.

– Efterfrågan att leva på mindre yta blir större och större. Detta är en effekt av stigande hyror i storstäderna och en ökning av ungdomars självständiga livsstil. Efterfrågan på tillfälliga, möblerade lägenheter för såväl studenter som unga yrkesverksamma har också ökat. Det har också blivit mindre viktigt för den nya generationen ungdomar att äga sitt hem, och lättare och flexiblare att inte ha en inteckning, vilket är ett stort, långsiktigt engagemang. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons