Fastigheter

Aberdeen köper tre fastigheter av NCC

Aberdeens nya svenska fond gör första investeringen när Aberdeen fokuserar på logistikfastigheter.

Uppdaterad 2016-12-14
Publicerad 2016-12-12

Aberdeen Asset Management köper två logistikfastigheter och en handelsfastighet. En av dessa i Linköping, en i Stockholm och en i Göteborgs hamn. NCC var säljare av samtliga fastigheter.

Fastigheten i Linköping förvärvades till investeringsstrukturen AP Nordic Investment och en av logistikfastigheterna till Aberdeens nya svenska fond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund. Detta är fondens första investering och ska enligt pressmeddelandet spegla det fokus fonden har.

Totala köpeskillingen uppgick till 368 miljoner kronor.

Tillträdet sker under december 2016 samt under juanuari 2017 i samband med färdigställandet av byggnaderna.

Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 25.500 kvadratmeter och som är fullt uthyrda vid tillträdet.

– Vi är mycket glada över att ännu en gång ha tecknat avtal med NCC om att förvärva fastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen. Jag ser stora möjligheter att fortsätta investera i fastigheter som ger en relativt hög riskjusterad avkastning. Vårt fokus just nu är logistikfastigheter i logistikhubbar, handelsfastigheter i etablerade externa handelsområden i anslutning till regionstäder, moderna kontor i attraktiva lägen utanför de mest centrala delarna av storstäderna samt bostäder, säger Magnus Kenning, Transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.

Platsannonser