Finans

Abelco startar nytt investmentbolag inom e-sport

Det svenska investmentbolaget Abelco Investment Group lanserar nu Rightbridge Ventures, ett investmentbolag inom e-sport.

Olof Ehrs
Uppdaterad 2020-03-03
Publicerad 2020-03-03

Rightbridge Ventures har som uppdrag att identifiera och förvärva innovativa bolag inom e-sport och gaming. 

“Under de kommande veckorna kommer Rightbridge att exekvera på sitt befintliga flöde av förvärvsobjekt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi har idag, genom våra portföljbolag, tillgång till över 350 miljoner konsumenter av digitala tjänster och produkter, bland annat inom mobilspel. Med våra kontor i Sydostasien och Skandinavien samt med vår globala portfölj inom fintech, gaming och e-handel har vi nu identifierat en stor möjlighet för Abelco och dess aktieägare, säger Johan Rooth, vd för Abelco, i en kommentar. 

Rightbridge Ventures letar förvärvsobjekt både på den utländska och den svenska marknaden. Bolagets investeringsstrategi är att förvärva tillväxtbolag som kan skapa synergier med Abelcos övriga innehav, har sina kortsiktiga finanseringsbehov lösta samt ett starkt kärnteam med potentialen att börsnoteras i närtid.

– Ambitionen med Rightbridge är att kapitalisera på Abelco:s brygga mellan Skandinavien och Asien, på de operativa tillgångar i våra portföljbolag samt på vår erfarenhet av publika kapitalmarknader. Rightbridge har en uttalad fokusering på att öka Abelco:s aktievärde till våra aktieägare genom en börsintroduktion under 2020, säger Kenneth Arnström, styrelseordförande för Abelco.

Platsannonser