Fintech

Abelco Investment Groups ägare tecknar aktier i Quickbit

Genom en riktad emission erbjuds ägarna i Abelco Investment group att teckna aktier i portföljbolaget Quickbit, en handelsplattform för kryptovalutor.

Publicerad 2017-12-06

Quickbit, som nyligen har ansökt om en notering på NGM Nordic MTF, har beslutat om riktat erbjudande till aktieägarna i Abelco Investment Group. Erbjudandet omfattar 1 miljon units, motsvarande 2 miljoner aktier och en miljon teckningsoptioner.

Priset per unit uppgår till 4,80 kronor. Pris per aktie i erbjudna units uppgår därmed till 2,40 kronor. Teckningsoptionen ger rätt att teckna en ny ektie i Quickbit under september 2018 till priset 3,20 kronor per aktie.

Erbjudandet gäller för varje aktieägare som äger 200.000 aktier eller mer i Abelco vid avstämningsdagen som beräknas bli den 10 januari 2018. 

Abelco har anlitat Eminova Fondkommission AB som finansiell rådgivare för transaktionen.

- Abelco har med stort intresse följt den inledande noteringsprocessen för Quickbit. Att vi nu ingått avtal om säkerställd tilldelning för våra aktieägare i Quickbits kommande emissionserbjudande är positivt och ska ses som ett första erbjudande – av vad jag hoppas ska kunna bli fler över tid – i bolag vi valt att investera i, säger Henrik Sundewall, vd för Abelco Investment Group AB (publ).

Platsannonser

Logga in