FinansNyhet

800 jobb bort på Handelsbanken

Publicerad

UPPDATERAD Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800, inklusive konsulter, i samband med det omstruktureringsprogram som banken presenterade i dagens delårsrapport.

olof swahnberg

Uppgiften kommer från finansdirektör Rolf Marquardt på pressträffen i samband med presentationen av delårsrapporten för det tredje kvartalet.

– 800 jobb berörs, främst vid centrala enheter och kontoren i Asien som avvecklas successivt och i Tyskland där vi också har för avsikt att avveckla verksamheten, säger Mats Olsson, presstalesman på Handelsbanken. 

Handelsbanken hade cirka 12 500 anställda i genomsnitt under det tredje kvartalet, varav knappt 4 000 i Sverige och cirka 2 400 i Storbritannien. 

Annons

I juli meddelade banken att verksamheten i Polen ska avvecklas under 2020. I maj kom också  besked om att verksamheten i Baltikum kommer att avveckas under nästa år.

Handelsbankens underliggande kostnader, rensat bland annat för omstruktureringskostnaden på 900 miljoner kronor, minskade med 2 procent under det tredje kvartalet jämfört med det andra kvartalet. .  

Handelsbanken har inte gjort någon reservering till resultatandelsstiftelsen Oktogonen hittills i år. 

Annons

 

Annons