Fonder

8 miljarder till CVC Partners tech-fond

Riskkapitalbolaget avslutar kapitalananskaffning och siktar på tech i Nordamerika och Europa.

Publicerad 2016-02-24

CVC Capital Partners, ett av världens största riskkapitalbolag, hämtar in en miljard dollar till sin nya techfond CVC Growth Partner. Bolaget stänger därmed finansieringsrundan och överstiger sitt ursprungliga mål med 750 miljoner dollar i kapital.

Fonden ska fokusera på bolag under hög tillväxt som verkar inom mjukvaru- och teknologisektorer och två investeringar har redan slutförts, meddelar CVC.

Growth Partners-fonden har gått in med kapital i europeiska Wireless Logic i början av förra året och i amerikanska säkerhetsleverantören för e-handel Kount i december.

Geografiskt siktar CVC främst på Nordamerika och Europa och sektormässigt gäller allt från molntjänster, betalningar, säkerhet, fintech och hälsoteknologi. Investeringarnas storlek är mellan 50 till 200 miljoner dollar.

CVC:s managing partner John Clark säger att bolagets breda nätverk ska underlätta sökandet efter mindre, tillväxtorienterade bolag.

-- De här bolagen har många möjligheter att realisera sin potential och stå emot utmaningarna i en väldigt konkurrensutsatt global marknad och CVC Growth Partners är framtagen för att samarbeta med starka ledningar och förstärka deras förmåga att hantera de hinder som tillväxtbolag står inför, säger han i en kommentar.

 

Platsannonser