Annons

Annons

5050 Poker i konkurs

Saknar styrelse och tillgångar.

Det styrelse- och revisorslösa spelföretaget 5050 Poker Holding försattes i tvångslikvidation i april. Nu står det klart att bolaget även kommer att försättas i konkurs. Det uppger livkidatorn Göran Franzén, på advokatfirman Göran Franzén, till Realtid.se på torsdagen.

– Jag har inte kunnat hitta några tillgångar i bolaget, så jag kommer att försätta bolaget i konkurs, säger han.

Utöver de 5 miljoner kronor, som togs in via en nyemission för ett år sedan, som nu är spårlöst försvunna har bolaget en hel del skulder. Skuldsaldot hos Kronofogden uppgår till 162.906 kronor varav den största delen är en skuld till Thenberg & Kinde/Mangold Fondkommission. Den skulden är nu uppe i 86.600 kronor inklusive påminnelseavgifter och avgifter till Kronofogden.

Annons

Annons

Göran Franzén har kallat på okända borgenärer via Bolagsverket för att se om det finns ytterligare skulder.

Nästa steg är att tingsrätten kommer att utse en konkursförvaltare. Dessutom beslutade aktieägarna som samlades på den extrainsatta "nödstämman" i början av april att en särskild granskningsman ska utses för att reda ut vart bolagets försvunna tillgångar har tagit vägen. Stämman föreslog Göran Franzén även till det uppdraget, men han har tackat nej.

– Jag känner att det finns många andra som är bättre på den typen av ärenden, säger han.

Vem som kommer bli särskild granskningsman är inte känt.

Den personen kommer att göra en granskning av bolaget enligt det tema som formulerades på den extrainsatta bolagsstämman:

”Granskningsmannen ska i första hand spåra de pengar som saknas i bolaget och dess dotterbolag på Malta vilket framför allt utgörs av spelarmedel (kundernas insättningar) men även av vad det tillskott på cirka 5 miljoner kronor som kom in i bolaget i samband med nyemissionen har spenderats på, om det har tagits ett aktivt beslut att använda dessa pengar i driften samt om någon brottslig handling har begåtts, om någon i sådant kan fall kan polisanmälas eller hållas ansvarig för bolagets nuvarande tillstånd.”

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons