Annons

Annons

26-åring är Sveriges yngsta advokat

Lina Andréasson på Moll Wendén Advokatbyrå fick sin advokattitel i förra veckan. Med sina 26 år innebär det att hon är Sveriges yngsta advokat. “Advokattiteln är en kvalitetsstämpel” säger hon.

Lina Andréasson arbetar på den affärsjuridiska advokatbyrån Moll Wendén sedan 2016 och har specialiserat sig inom områdena arbetsrätt och kommersiella avtal. I förra veckan fick hon titeln advokat från Advokatsamfundet – den yngsta i landet för närvarande.

Hur känns det att vara Sveriges yngsta advokat?
– Det faktum att jag är advokat känns såklart väldigt bra, det har ju varit ett av mina mål i karriären sedan jag började arbeta på byrån efter mina studier. Att jag dessutom är den yngsta advokaten just nu gör det ännu mer speciellt och gör att jag är ytterligare lite mer stolt över min prestation.

Vad var det som lockade med att bli advokat?
–  Advokattiteln ger per automatik större förtroende och tyngd i förhandlingar – en  kvalitetsstämpel helt enkelt!

Annons

Annons

Hur upplevde du advokatprovet?
– Själva situationen är ganska speciell, man får en fråga som man får förbereda och sen presentera muntligen för examinatorerna. Det var ovant och otroligt nervöst, men det gjorde det också ännu roligare när jag fick reda på att jag klarat examinationen.

En av de saker som  Lina Andréasson tycker är allra roligast med advokatyrket är att skriva avtal och formulera nya avtalsvillkor. Hon gillar när det blir tekniskt och när det krävs en del eftertanke.

 Vilken är den stora utmaningen i ditt yrke?
– Den stora utmaningen i mitt yrke tycker jag är det stora kravet på noggrannhet. Det kan vara mycket som hänger på det man producerar och de råd man ger, så inget får bli fel. Samtidigt behöver det ofta gå snabbt vilket såklart skapar en extra press och kan kännas stressande i perioder.

Var ser du dig själv om 10 år?
– Karriärmässigt är min förhoppning att jag om tio år är kvar i advokatbranschen, har fortsatt att specialisera mig på mina områden arbetsrätt och kommersiella avtal och har ett stort kontaktnät med spännande klienter.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons