Finans Nyhet

2018 – ett av de bästa transaktionsåren någonsin

Taggar i artikeln

Newsec
Den totala transaktionsvolymen för helåret landar på över 155 miljarder kronor, vilket slår fjolårets 151 miljarder kronor. Den totala transaktionsvolymen för helåret landar på över 155 miljarder kronor, vilket slår fjolårets 151 miljarder kronor.
Publicerad

Trots att årets sista fastighetsaffärer inte är gjorda ännu kan Newsec redan nu konstatera att 2018 kommer att bli ett av de starkaste transaktionsåren genom tiderna. 

Realtid.se

Den totala transaktionsvolymen för helåret landar på över 155 miljarder kronor, vilket slår fjolårets 151 miljarder kronor. Den svenska fastighetsmarknaden befäster därmed sin position som en av de mest likvida i världen.

Färre transaktioner har ägt rum under 2018 jämfört med 2016 och 2017 men storleksmässigt har affärerna varit större, vilket resulterar i ytterligare ett starkt transaktionsår. Exempelvis har ett antal strukturaffärer såsom Vonovias köp av Victoria Park och Klöverns köp av Agora genomförts under året som gått.

– Vi tror på ett starkt första kvartal nästa år och förutspår att transaktionsvolymen för 2019 landar på omkring 150 miljarder kronor. Vi ser en rejäl substansrabatt på fastighetsbolagen så året kommer att präglas av större strukturaffärer och att många bolag väljer att renodla sina portföljer, säger Max Barclay, chef Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Annons

För nionde kvartalet i rad fortsätter utländska investerare att vara nettoköpare och de är framförallt intresserade av segmenten handel och bostäder. En ny trend på marknaden är att utländska investerare visat intresse för bostadsportföljer även utanför regionstäderna i Sverige, exempelvis Vonovia genom Victoria Park.

Newsec – the Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory).

 

Annons

Annons