Prislistorna för Morgan Stanleys och andra investmentbankers analystjänster börjar gälla efter årsskiftet.
Finans

2 500 dollar i timmen för Morgan Stanleys analytiker

Morgan Stanley uppges planera för avgifter på 2 500 dollar för ett timslångt enskilt möte med en av investmentbankens analytiker när Mifid II-reglerna träder i kraft i början på januari.

Uppdaterad 2017-10-13
Publicerad 2017-10-13

Det nya finansregelverket Mifid II, som träder i kraft efter årsskiftet, kan komma att få stora konsekvenser för såväl fondförvaltare som analysfirmor då reglerna bland annat ställer krav på öppenhet vad gäller kostnader för research.

Morgan Stanley uppges planera avgifter på 2 500 dollar (drygt 20 000 kronor) för ett timslångt enskilt möte med en av investmentbankens analytiker, skriver Bloomberg.

Det är betydligt högre än kostnaden för en kvalificerad affärsjurist som en jämförelse, där timkostnaden för ett sådant möte på en topprankad affärsjuridisk byrå i London kan ligga på 1 450 dollar.

En mindre klient uppges få betala en årlig avgift på 25 000 dollar för tillgång till grundläggande analystjänster. Summan inkluderar att fem användare får tillgång till bankens reserarchportal och fem timmar med en analytiker.

Priserna på bankernas analystjänster ser ut att kunna variera kraftigt. Storbanker som UBS och Barclays uppges vara beredda att kräva 40 000 dollar i årlig avgift för tillgång till analystjänster, medan JP Morgan Chase, som ligger lägst, uppges nöja sig med 10 000 dollar för sin aktieanalys.

Mifid II-reglerna träder i kraft i början på januari nästa år och syftar till att öka transparensen på finansmarknaden och för bankkunder.

Platsannonser