Finans Nyhet

10.000-metersklubben laglig

Publicerad
Uppdaterad

Inga förbud mot sex på flygplan.

Martin Schori

Robert Wells har gjort det. Björn Borg och hans första fru också. Ex-brottaren Frank Andersson gjorde det med en flygvärdinna. Till och med Martin Timell har gjort det. 10.000-metersklubben har många medlemmar. Men är det lagligt att ha sex på ett plan?

Det frågar sig BBC. Och svaret verkar vara ja – i alla fall finns det ingen specifik lag som förbjuder folk att ha sex på flygplan.

En sexakt på toaletten skulle emellertid kunna vara olaglig enligt brittisk lag, eftersom en toalett kan anses vara allmän plats. Enligt en relativt ny brittisk lag är det då förbjudet. Om någon har sett själva akten kan det till och med handla om förargelseväckande beteende.

Annons

Det är dock oklart vilket lands lagar som ska tillämpas. Är det landet där planet startade från, ska landa i, flög över eller kanske där planet är registrerat?

Ett engelskt par bötfälldes 1999 för att ha haft sex i sina säten på ett flyg mellan Dallas och Manchester.

Det finns ingenting i internationell flygrätt som förbjuder sex på plan, skriver BBC. Men andra regler kan bli aktuella.

Annons

– För att följa säkerhetsföreskrifterna måste man sitta ner och spänna fast säkerhetsbältet under start och landning, säger en taleskvinna för för engelska Civil Aviation Authority till nyhetskanalen.

Realtid.se

redaktionen@realtid.se

Annons

Annons