Annons

Annons

Sitewide generic

"Wolf ett bondeoffer från styrelsens sida"

Trots positiv utveckling för aktieägarna under Michael Wolfs ledarskap blir han inte saknad av Aktiespararna.

Swedbanks aktiekurs växte med 1000 procent under Michael Wolfs tid som vd för att sedan ta stryk när han oväntat sparkades.

Men Aktiespararna sörjer inte att han lämnat och hänvisar bland annat till Swedbanks hantering av fondbolaget Roburs aktivt förvaltade fonder – en fråga som Aktiespararna driver process om.

– Ingen kan ifrågasätta utvecklingen sedan finanskrisen. Han har gjort många saker rätt. Men de senaste två åren har några saker stuckit mycket i ögonen, dels fastighetsaffärerna som hans kolleger i ledningen tillåtits göra och det faktum att man helt enkelt förnekar att man lurat sina kunder med de aktivt förvaltade fonderna, säger Carl Rosén, föreningens avgående vd.

Annons

Annons

– Det var också svårt att göra fel. Det var en väldigt nedkörd bank som han blev ansvarig för i en nedkörd ekonomi. Som vd måste man göra i stort sett allting rätt.

Carl Rosén talar om behov av en uppstädning i Swedbank och ifrågasätter beslutet att låta Anders Sundström förbli kvar i bankens styrelse.

– Det här ser ut som ett bondeoffer från styrelsen sida, säger Carl Rosén.

– Många blir väldigt förvånade om man verkligen tror att det är en tillräcklig åtgärd att bara sparka Wolf är tillräckligt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons