Annons

Annons

Sitewide generic

Widespace tar in 15,8 miljoner euro

Industrifonden samleder en ny finansieringsrunda och går in med pengar tillsammans med Northzone.

Svenska teknologiföretaget Widespace tar in kapital i en ny finansieringsrunda som ska främja en expansionstakt på nyckelmarknader.

Det är den största kapitalanskaffningen för bolaget hittills och merparten sker i form av en nyemission riktad till nuvarande ägarna Northzone och Industrifonden bland annat.

Industrifonden samleder den nya finansieringsrundan och investerar 5 miljoner euro av totalt 15,8 miljoner. Den statliga fonden gjorde sin första investering tillsammans med riskkapitalbolaget Northzone 2012.

Annons

Annons

– Widespaces djupa förståelse för varumärkesbyggande i mobilen, tillsammans med en hög teknologisk innovationsnivå skapar en unik position i bräschen för den digitala evolutionen. Vi är stolta över att få vara en del av denna framgångssaga, både historiskt och nu i nästa steg”, säger Industrifondens investment manager Johan Englund.

Det svenska teknolgiföretaget grundades av Henric Ehrenblad och Patric Fagerlund 2007 och har blivit topprankat i Deloitte's Technology Fast 500 de senaste två åren. Tjänsten bolaget levererar går ut på att göra mobilannonser relevanta för användare via appar och webbsidor globalt.

– Vi kommer även att investera ytterligare inom strategiska områden såsom automatisering och visualisering av data. Vår unika teknologiska lösning har gett oss en ledande position på alla viktiga marknader i Europa och vi strävar efter att fortsätta vår starka tillväxt under de kommande åren, säger vd och medgrundare Fagerlund.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons