Annons

Annons

Sitewide generic

Weavering-grundare dömd för bedrägeri

Cheferna för den kollapsade hedgefonden Weavering Capital tvingas betala 450 miljoner dollar efter en dom i Storbritannien.

Magnus Peterson, som var både chef och grundare för den kollapsade hedgefonden Weavering Capital har mött sin dom i High Court i Storbritannien, enligt The Telegraph. Domstolen anser att han har förskingrat pengar från investerare bland annat genom att ha misslett dem att investera i den London-baserade fonden

Domaren i målet uppger att Magnus Petersons förklaringar på vad som gått snett inte är trovärdiga.

"Jag accepterar inte Mr Petersons påståenden om att investeraren förstod hans strategi mycket väl under den här perioden. Han kan inte visa något dokument där han förklarade detta. Under alla omständigheter är det min uppfattning att dessa swappar aldrig avsedda att vara bindande instrument".

Annons

Annons

Huvudanklagelserna mot Peterson och de andra tilltalade är att bolaget gjort skentransaktioner som påstods vara ränteswappar. Transaktionerna på 637 miljoner dollar gjordes med ett offshore-bolag som var kopplat till Magnus Peterson , enligt The Telegraph.

Weavering kollapsade kort efter handeln blev uppmärksammat i mars 2009. Investerarna förlorade miljontals dollar.

Domen kommer endast veckor efter att Serious Fraud Office lade ned en parallell förundersökning mot Magnus Petersons bolag.

Advokaterna som representerar investerare i fonden menar nu att det kan vara rätt tid att öppna målet igen mot Magnus Peterson.

Realtid.se söker Hamilton-advokaten Michael Levin som är konkursförvaltare över Weaverings svenska konkursbo.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons