Annons

Annons

Sitewide generic

"Vill arbeta i mindre miljöer"

UPPDATERAD Lennart Schuss lämnar Catella i augusti.

– Jag tycker att Catella är blivit så stort och jag vill arbeta i mindre miljöer som inte är börsnoterat. Det ger större utrymme för en annan typ av kreativitet än för börsnoterade bolag. Catella är ett så starkt varumärke i dag och det har en duktig management så de klarar sig väldigt bra utan mig, säger Lennart Schuss till Realtid.se.

Lennart Schuss och Johan Ericsson startade Catella Corporate Finance för 20 år sedan och tillsammans drivit bolaget mot en börsnotering. I somras lämnade Lennart Schuss ledningsgruppen och i samband med detta började han fundera på att lämna bolaget helt och hållet.

Känns det inte vemodigt?

Annons

Annons

– Jo, det gör det. Men jag kände för min egna personliga utveckling att jag vill hitta på något annat.

Han uppger även att han kommer sälja hela sitt innehav i Catella innan den sista augusti då hans anställning upphör.

Lennart Schuss ska jobba vidare inom fastighetsbranschen men exakt vad det blir uppger han inte utan meddelar att han ”har flera alternativ att välja mellan”.

– Antingen blir det något eget eller så jobbar jag med mycket mindre företag än vad Catella är.

Du vill inte testa något nytt utanför fastighetsbranschen?

– Det är där jag har mitt kontaktnät och mitt renommé. Jag är bland de äldsta i den här branschen. Jag har varit med och gjort affärer för snart 550 miljarder kronor. De flesta har slutat för länge sedan men det är roligt att fortsätta inom det som jag redan kan, säger han.

Fastighetsbranschen är dessutom i sitt esse i dag, menar han.

– Att skapa olika typer av investeringsprodukter på fastigheter har aldrig varit mer ljust än vad den är nu. Tet finns väldigt mycket utrymme för stor kreativitet, säger han.

Han uppger att det finns ett stort intresse att investera i svenska fastighetsmarknaden och hänvisar till att man vet hur marknadsnivåerna är. Marknaden är genomlyst och konkurrensutsatt, menar han.

Anders Palmgren, nu ansvarig för Catellas Corporate Finance-verksamhet, ersätter Schuss som styrelseordförande i Catellas nordiska Corporate Finance-bolag.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons