Annons

Annons

Sitewide generic

Verdanes utvecklingsplaner för nya bolagen

Organisationella utvecklingar och nyemissioner för att öka ägarandelen ingår i planerna.

Verdane Capital och investmentbolaget Aggregate Media aviserade idag en affär som omfattar aktieköp i sju bolag.

Köparen Verdane har planer för utveckling men exakt vilka åtgärder som ska tas beror på varje portföljbolag, säger partner Henrik Aspén till Realtid.se. Han ger exempel på några möjligheter i elcykelproducenten Ecoride, begravningstjänstföretaget Funera och Schoolido.

– Ecoright har redan en stark position och omsätter 70 miljoner kronor och är lönsamma. Men det handlar mer om ytterligare lagerutbyggnad och då kunna sälja mer inför säsongerna. I Funera handlar om att göra investeringar i organisationen och kunna utöka antalet egna bilar som kan transportera. Schoolido är ett väldigt spännande bolag som har en digital plattform för högstadieelever. Där handlar det också om marknadslansering och där har vi muskler att göra en del marknadsföring och organisationellt bygga upp bolaget för nästa fas.

Annons

Annons

– Det är inget revolutionerande i något men vi har så många egna bolag vi jobbar med och då ser vi vad vi behöver utveckla mer och var vi behöver investera mer. Vi försöker göra det steg för steg. Överlag handlar det om väldigt spännande bolag som alla har goda utvecklingsmöjligheter, säger han.

Att det blev just de här sju bolagen - Allinc, Consector, Ecoride, Funera, Schoolido,

Stor & Liten och Smart Senior - har att göra just med utvecklingsmöjligheterna men även trenderna i samhället.

– Det handlar om de här megatrenderna vi tror på, som offline till online, sånt som ligger i linje med vad vi ser som stora teman och som vi önskar investera i, säger Aspén.

Verdanes ägarandel i varje bolag varierar mellan fem till 20 procent men planen är att öka genom nyemissioner.

Det här är inte den första affären mellan riskkapitalbolaget och Aggregate Media. Totalt har 44 företag som tidigare varit under Aggregates fonder sålts till Verdane Capital.

– Det finns ett förtroende oss emellan som spiller över till entreprenörerna, avslutar han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons