Annons

Annons

Sitewide generic

Världens dyraste hotell

Realtid.se har listan över hotellen som har de dyraste, och kanske mest prisvärda "standardrummen" i världen.

I Dubai får man en egen butler till sviten för 13.000 kronor. I Las Vegas kostar det 37.000 kronor, men då får man visserligen ett helt eget litet hus.

Det är Forbes som har varit framme igen. Istället för att utgå från de dyraste sviterna så har Forbes denna gång utgått från priset på hotellens standardrum när man gjort listan på världens dyraste hotell. Här är det mycket lyx för pengarna.

Snabbt konstateras att Mellanöstern med Dubai och Riyadh i spetsen har seglat upp som nya goda alternativ för den kräsne hotellgästen.

Annons

Annons

Burj Al Arab precis vid persiska golfen i Dubai har länge ansetts vara Mellanösterns bästa hotell. På Burj Al Arab mottas gästerna i en lobby täckt av guldblad. För drygt 13.000 kronor får gästerna en egen butler, ett fullt utrustat Hermés badrum och en 42-tums plasma-tv. Vid sovdags kan gästerna välja från ett urval av tretton olika kuddar.

Hotellets förnämsta svit kostar naturligtvis lite mer - drygt 80.000 kronor. Men då får man också en egen jacuzzi och en roterande säng. Dock är hotellet fullbokat fram till februari nästa år.

Men Burj Al Arab börjar få konkurrens. Donald Trump, Giorgio Armani och Versace Group har lånat ut sitt varumärke till nya projekt. Bland annat planeras ett strandpalats i Dubai med tempererad sand vid strandkanten så att man inte ska bränna fötterna.

Afrika är en annan kontinent med välutrustade och prisvärda hotell på spektakulära platser. I Sydafrika erbjuder bland annat Londolozi Tree Camp i Sabi Sand Game Reserve en svit med egen pool, mitt ute i naturen. Inkluderat i de 14.000 kronor man betalar för ett "standardrum" är helpension och diverse guidade turer. I området kan gästerna spana in elefanter, lejon och leoparder.

I USA ligger priserna högst i världen. Hotellet Mansion på MGM Grand i Las Vegas har de dyraste standardrummen. För ungefär 37.000 kronor får gästerna ett eget litet hus med en butler.

Ett annat maffigt amerikanskt hotell är Versaces gamla hus på Ocean Drive i Miami, Casa Casuarina, där man kan få sova en natt i Versaces säng för knappt 75.000 kronor. Standardrummen börjar på 19.000 kronor. Men då kan man få en skymt av Oliver Stone och Jon Bon Jovi på hotellets privata klubb.

Italien och Skottland leder den europeiska ligan. På Skibo Castle, där Madonna gifte sig med Guy Ritchie kan du hyra en romantisk svit för endast 13.000 kronor och samtidigt spela golf på fina banor.

I Asien är det fortfarande Seychellerna som toppar och i Karibien håller Barbados ställningarna. Där är det klassisk paradiskänsla som gäller.

Så, nu är det bara att ringa och boka.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons