Annons

Annons

Vacse förstärker ledningen

Finanschefen och chefsjuristen lämnar andra uppgifter och fokuserar helt på fastighetsbolaget.

Vacse, fastighetsbolaget med sju pensionsstiftelser som ägare, anställer två för att förstärka sin ledningsgrupp.

Christian Haglund anställs som finanschef och Henrik Lindekrantz blir blir chefsjurist på bolaget.

Båda har tillsammans med vd Ossie Everum byggt upp verksamheten och varit knutna till Vacse inom samma roller en tid. Framöver lämnar de dock sina uppgifter på Atlas Copcos pensionsstiftelse och fokuserar helt Vacse, uppger Everum till Realtid.se.

Annons

Annons

Haglund var ansvarig för kapitalförvaltningen på Atlas Copco och Lindekrantz var bolagsjurist och arbetade med företagsförvärv och internationella affärer.

På längre sikt finns planer på rekryteringar inom förvaltningen också, vilket ska aktivt tas itu med senare under hösten, enligt Everum.

Everum har också lämnat sin tjänst som vd för Ericssons Pensionsstiftelse för att fokusera på Vacse. Sedan maj förra året har han varit vd på deltid för bolaget men ägnar all fokus på fastighetsverksamheten framöver.

Christer Franzen, chief investment officer och Lars Take, chief financial officer på Ericsson tar nu hand om verksamheten efter Everum.

Vacse grundades 2009 och ägs av pensionsstiftelser knutna till Apoteket, Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons