Annons

Annons

Sitewide generic

USA vill ha nya regler för pensionsrådgivning

Obama stödjer nytt förslag av Department of Labour.

Barack Obama vill slå hårt mot de amerikanska pensionsrådgivarna och införa regler som hindrar de att sälja dyra och komplexa investeringsprodukter som inte gynnar slutkunden.

Det skriver Financial Times.

Under måndagen ska amerikanska Department of Labour komma med förslag på nya, hårdare regler som ska skickas för utvärdering till Office of Management and Budget.

Annons

Annons

Obama-administrationen väntas stödja det nya förslaget fullt, skriver Financial Times.

Det senaste steget kommer efter nya rön som presenterades i en rapport från Vita Husets Council of Economic Advisers, där det framgick att visa firmor på Wall Street sålde dyra pensionsprodukter med låg avkastning, på grund av flera incitament som dolda avgifter.

Nya reglerna som föreslås ska omfatta en så kallad "fiduciary duty", där rådgivare och mäklare måste agera enbart i kundernas intresse.

Några detaljer om exakt hur förslaget ser ut framgår inte för närvarande och väntas dröja flera månader innan det blir allmänt kännedom.

I en konferens med journalister har dock Jeff Zients, direktör för Vita Husets National Economic Council, sagt att de nuvarande reglerna är gammalmodiga och skapar svårigheter både för bra rådgivare och arbetar- och medelklassfamiljer.

Fondbolaget Vanguards grundare John Bogle ställer sig redan nu bakom det nya förslaget.

Redan 2010 försökte regeringen införa nya regler med så kallad fiduciary duty men fick backa på grund av stark kritik från industrin.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons