Annons

Annons

Sitewide generic

Uppväxt, familjetillgångar och framtidsplaner

Cristina Stenbeck talar ut i stor intervju.

Investmentbolaget Kinneviks styrelseordförande Cristina Stenbeck berättar om sin bakgrund och företagets framtidsplaner i en stor intervju publicerad i Financial Times under måndagen.

Hon berättar att digitala produkter inom telekom, finansiering och media står högt på agendan och att Kinnevikfamiljen kommer leda den nuvarande verksamheten som Tele2 och Metro in på utvecklade marknader som Latinamerika, Ryssland och Afrika.

Kinneviks bud på Metro i förra månaden ses som ett tecken på bolagets vilja att expandera verksamheten mer oberoende av andra influenser.

Annons

Annons

Starkt präglad av sin uppväxt i Stenbeckfamiljen drillades Cristina tidigt till ta över familjens maktinnehav.

– Det finns en äkta respekt och åtanke inför vårt ursprung, säger Cristina Stenbeck till Financial Times.

Hon berättar också om hur det var när hon 24 år gammal miste sin far Jan Stenbeck, 59 år gammal. Och hon fick axla familjens fortsatta ansvar i investmentbolaget.

– Det var många personer som hade höga förväntningar. Personerna hade slutit upp kring den 59-åriga mångentreprenören som brutit monopol och byggt upp över 200 företag sedan 80-talet, och de fick 24-åriga mig istället.

Cristina pekar på att svenska medier var snabba med att fördömma hennes brist på erfarenhet. Men kritiken tystnade allt efter som.

– Omge dig själv av smarta personer som är villiga att ge dig tid och affärsverksamheten sin expertis.

Vart Cristina nu leder Kinnevik återstår att se. Hennes största svaghet kan vara att hon inte är tillräckligt modig nog, enligt FT. Med höga avkastningskrav minskar möjligheterna till nya vågade investeringar.

Läs hela intervjun här.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons