Annons

Annons

Skanska

Karolina Cederhage blir byggkoncernen Skanskas nya kommunikationsdirektör. Hon ersätter Katarina Grönwall som har värvats av Handelsbanken.

En omfattande omstrukturering av verksamheten görs för att förbättra lönsamheten. Bland annat lämnar tre medlemmarna i den tidigare koncernledningen Skanska. Samtigt vinstvarnar Skanska och hänvisar till att resultatet i fjärde kvartalet belastas med totalt cirka 1,1 miljarder kronor, och cirka 600 miljoner i 2018 samt informerar om 3.000 uppsägningar.

Skanska har, tillsammans med Twining Properties, sålt Watermark Seaport, ett flerfamiljshus i Boston, USA, till CLPF Residences at Seaport LLC. Försäljningssumman uppgår till cirka 510 miljoner kronor.

Skanska säljer två kontorsbyggnader i Krakow för 75 miljoner euro, cirka 720 miljoner kronor.

Skanskas styrelse har utsett Anders Danielsson till ny vd och koncernchef för Skanska. Han efterträder Johan Karlström som tidigare meddelat att han avgår. 

Johan Karlström slutar som vd för Skanska under 2018. Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Karlström pågår och ambitionen är att den nye vdn ska presenteras kring årsskiftet.

Sidor