Annons

Annons

Juridik

Johan Ulander är fortfarande häktad för de brott han misstänks för i Sverige. Åklagare Stig Åström begär för andra gången om mer tid innan han kan väcka åtal. Det framgår av en framställan.

Bolagen lanserar ett automatiserat deklarationsverktyg för privatpersoner som sålt sin bostad.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) har framfört flera faktafel om brottsligheten i Sverige, faktafel som delvis gått under radarn på svenska redaktioner. Man skulle kunna tro att hon undgår granskning eftersom hon far med osanning om rätt saker, skriver journalisten och juristen Paulina Neuding.

Regeringen har presenterat ett lagförslag som innebär att enskilda personer kan utse den som ska sköta ekonomin och andra privata angelägenheterna den dag de själva inte längre klarar av detta. Det är ett privat alternativ till god man och förvaltare, och fungerar som ett komplement till vanliga fullmakter. En framtidsfullmakt ger dig helt enkelt ökad kontroll över din egen framtid, skriver Wistrandadvokaten Ida Dahlborg.

En möbelförsäljning på Facebook där ett skåp såldes till högstbjudande blev till slut en skadeståndstvist mellan den tilltänkta köparen och säljaren. Nu har Högsta domstolen visat var skåpet skulle ha stått, vilket många privatpersoner som säljer och köper saker på nätet bör dra lärdom av, skriver juristen Christoffer Lundmark på advokatbyrån Wistrand.

Wenzel Nisshagen är inte bara varumärkesspecialist på Setterwalls advokatbyrå. Han har även uppfunnit en boksideshållare. Det avslöjades i ett avsnitt av byråns julkalender häromdagen.

Han hade från början inga planer på att satsa på juridik men har gjort en raketsnabb karriär inom sitt gebit. Möt Anders Skägg på Andersson Gustafsson Advokatbyrå.

Sidor