Annons

Annons

Intervju

Det behövs fler kvalificerade jurister som förstår kundens affär. Det säger Paula Röttorp, managing partner på Hannes Snellman i Stockholm. Efter tio år på marknaden finns nybyggarandan kvar på byrån. Sedan en tid snickrar Paula Röttorp även texter för SvD.

Sju av tio chefer tror att deras affärsmodeller är passé inom fem år. Men bara knappt var femte är beredd att satsa på framtidsteknologier.

Denna vecka inleds intervjuerna av kandidaterna till de tre befattningarna som riksrevisor. Beslutet om tillsättningen kommer att vara klar i början på nästa år.  

Björn Hallin är den första med rådgivningsbakgrund som blir styrelseordförande för revisionsfirman KPMG. I sin nya roll vill han bredda utbudet inom rådgivning och satsa på att vinna nya kunder.

Styrelseproffset och före detta vd:n Christina Tillman har haft en spännande och varierande karriär. Här berättar hon om åren på Indiska och Odd Molly, varför hon valde att lämna FACE Stockholm och Gudrun Sjödén, om sitt ledarskap och hur Coop ska ta upp kampen med ICA.

"Ett bra ledarskap är att visa och möjliggöra vägen". Det säger Julie Chatterjee som gått från att vara trainee på OKQ8 Scandinavia till att bli vd på företagets bank.

Han hade från början inga planer på att satsa på juridik men har gjort en raketsnabb karriär inom sitt gebit. Möt Anders Skägg på Andersson Gustafsson Advokatbyrå.

Hon var utbränd under åtta år och orkade knappt ta hand om sin lilla dotter. Men Jea Jensen har med järnvilja tagit sig tillbaka till en heltidstjänst igen. Här berättar hon sin historia och listar vilka varningssignaler man ska se upp med.

Han är superintelligent, påläst, världsvan och väldigt socialt begåvad. Under en stor del av sin karriär satt han i ett rum på Handelshögskolan och lagade företag och klurade på samhällsproblem. Numera driver Kjell A Nordström bland annat företag, skriver böcker och föreläser i när och fjärran. Den röda tråden är intresset för internationaliseringen, som vi bara sett början på om man får tro doktor Nordström.

Carlos Esterling hade egentligen tänkt att bli börsanalytiker, men tillfälligheter förde honom till EY som 20-åring. Sedan dess har han varit företaget trogen. "Jag har fått jobb i jobbet hela tiden", säger han.

Sidor