Annons

Annons

Chefsjurist

Anders Ahlgren har utsetts till chefsjurist från och med 1 april 2018. Han kom till Revisorsinspektionen (RI) för ett drygt år sedan, då som biträdande chefsjurist.

"Juridiken och politiken hänger samman. Under de senaste åren har juridiken kommit att bli en viktig maktfaktor med större betydelse för politiken, inte minst på grund av vårt medlemskap i EU. Och ibland blir frågor, som till sin natur egentligen är politiska, juridiska". Det säger Per Claréus, Moderaternas nya chefsjurist, och efterfrågar fler kontaktytor där politiker och jurister kan mötas. 

Den förra chefsjuristen på Fingerprint Cards, Henrik Sundell, har utsetts till chefsjurist och medlem av koncernledningen i Eltel.

Han hade allt – en fantastisk juristkarriär, en lönekurva som pekade stadigt uppåt och ett bekvämt liv i största allmänhet. Men den pågående flyktingkrisen väckte en sådan frustration hos Carl-Fredrik Hedengren att han sade upp sig för att göra något konstruktivt åt situationen. Nu har han startat en fundraiser till stöd för syriska flyktingar som lever i libanesiska läger.