Annons

Annons

Sitewide generic

Storsatsar på ny fond

Didner & Gerge rekryterar förvaltare från Nordea.

Carl Granath är ny fondförvaltare hos Didner & Gerge. Under det kommande året ska han tillsammans med ytterligare en ny förvaltare ansvara för starten av en ny fond i firmans regi.

Carl Granath har rekryterats från Nordea där han arbetar som förvaltare av Nordenfonden.

– Vi är mycket glada att Carl Granath har valt att komma till Didner & Gerge och ser honom som en värdefull förstärkning till vårt förvaltarteam inför fortsatt expansion, säger Didner & Gerges vd Helena Hillström.

Annons

Annons

Didner & Gerge är i processen att rekrytera ytterligare en förvaltare som ska arbeta tillsammans med Carl Granath och ansvara för den nya fonden som Didner & Gerge ska starta under det kommande året.

Det blir i så fall fondbolagets fjärde i ordningen. Nu var det drygt två år sedan Didner & Gerge startade sin senast fond.

Globalfonden sjösattes 2011. Vilken inriktning som nu planeras avslöjas inte.

Carl Granath har tidigare även arbetat som portföljförvaltare på UBS Wealth Management samt som finansrådgivare på Merrill Lynch.

Mellan år 2000 och 2004 utbildade han sig på Göteborgs Universitet innan han utbildade sig på CFA Institute.

Redan i oktober meddelade grundarna av Didner & Gerge att man gör omorganiseringar i förvaltningen från och med den 1 januari. Henrik Didner och Adam Gerge meddelade att de lämnar den aktiva förvaltningen och fortsätter i rollerna som bollplank samt att generera investeringsidéer. Förutom en del förflyttningar internt meddelade Didner & Gerge också att man rekryterat Lars Johansson som närmast kommer från Handelsbanken.

Didner & Gerge Fonder AB förvaltar i dag drygt 30 miljarder kronor i de tre fonderna.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons