Annons

Annons

Sitewide generic

stenbeck534.jpg

Cristina Stenbeck Foto: Kinnevik
Cristina Stenbeck Foto: Kinnevik

Stenbeck slutar som ordförande i Kinnevik

Väljer att avgå efter tio år. Lämnar även styrelserna i Millicom och Zalando.

Cristina Stenbeck har varit ordförande i Kinnevik de senaste tio åren men väljer nu att avgå.

– Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar, kommenterar Cristina Stenbeck sin avgång.

– Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning, fortsätter hon.

Annons

Annons

Enligt Kinneviks presstalesperson, Torun Litzén, lämnar Stenbeck för att kunna ha en "friare roll" än tidigare. Hon kvarstår dock som ledamot i Kinnevik.

Hon efterträds av sydafrikanen Tom Boardman. Han är sydafrikansk medborgare och har suttit i Kinneviks styrelse sedan 2011. Boardman har varit ledamot i Investment AB Kinnevik sedan 2011.

Christina Stenbeck meddelade förra veckan att hon även slutar som ordförande i Zalandos styrelse i samband med nästa bolagsstämma. Hon efterträds av Lothar Lanz som redan sitter i styrelsen.

– Jag har haft glädjen att stödja Zalando på dess resa från det tidiga stadiet till ett framgångsrikt noterat tillväxtbolag, sade Cristina Stenbeck i en kommentar.

Hon ska dock också i fortsättningen ha en cenral roll i Zalando.

– Kinnevik förblir engagerat och entusiastiskt gällande sin ledande ägarroll i Zalandos lovande framtid, sade hon.

Valberedningens övriga förslag kommer att offentliggöras i kallelsen till Kinneviks årsstämma som hålls den 23 maj 2016.

Valberedningen består av Cristina Stenbeck (Verdere S.à. r.l.), Wilhelm Klingspor (Klingspor,) Ramsay Brufer (Alecta), James Anderson (Baillie Gifford), samt Edvard von Horn (familjen von Horn).

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons