Annons

Annons

Sitewide generic

Spricka i Rikshems styrelse

Jan-Erik Höjvall får fortsätta som bolagets vd. Men flera ledamöter motsätter sig beslutet. "Inte rått full enighet"

KPMG:s granskning av Rikshem blev klar i helgen. På söndagen höll styrelsen ett extrainsatt krismöte med anledning av rapporten som riktar skrap kritik mot bolagets vd Jan-Erik Höjvall.

Men på mötet rådde stor oenighet om huruvida Höjvall bör sparkas eller inte.

– Ytterst handlar det naturligtvis om att ta ställning till en förtroendefråga som man kan ha olika uppfattningar om. Styrelsen, som är helt enig om allvaret i avvikelserna, har slutligen stannat vid att ge VD Jan-Erik Höjvall fortsatt förtroende att leda verksamheten men om den frågan har det inte rått full enighet inom styrelsen, avslutar ordförande Mats Maredm, i en kommentar på måndagen.

Annons

Annons

Tidigare vice vd:n Ilija Batljan, som också kritiseras på flera punkter i granskningen, fick sparken i slutet av förra året på grund av att han initierat egna fastighetsaffärer utan att informera styrelsen.

Mats Mared säger att de felaktigheter som förekommit är oacceptabla och han medger att bolagets riktlinjer och regler inte är tillräckligt tydliga.

– Vi har därför fattat beslut om att se över de styrande dokumenten. Arbetet påbörjas direkt och beräknas vara klart under våren. De felaktigheter avseende skatt relaterat till resor och representation som framkommit i granskningen kommer att rättas omgående, säger Mared i en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons