Annons

Annons

Sitewide generic

Singaporebörsen vill köpa upp Baltic Exchange

SGX bekräftar att ett icke-bindande bud har lagts fram.

Singaporebörsen kan vara på väg att köpa upp Baltic Exchange som erbjuder information om globala fraktkostnader. Singapore Exchange, SGX, har lagt fram ett icke-bindande bud för Baltic Exchange som är Sydostasiens största börsoperatör. SGX har bekräftat detta i ett uttalande efter att Reuters först rapporterat om det.

Nyheten kommer bara dagar efter att Londonbörsen och Deutsche Börse bekräftat att man för samtal om en fusion. Därmed tycks en ny våg av aktivitet i branschen ha dragit igång.

Londonbaserade Baltic Exchange ska även ha fört samtal med flera andra potentiella budgivare, däribland London Metal Exchange, CME Group, Intercontinental Exchange och Platts, enligt källor till Reuters.

Annons

Annons

SGX uppger i ett pressmeddelande att diskussionerna fortfarande är preliminära och att det inte är säkert att det blir en affär. Enligt uppgifter ska japanska investmentbanken Nomura ha anlitats som rådgivare i transaktionen.
Baltic Exchange driver en marknadsplats för skeppsmäklare, redare och fraktföretag. Bland annat publicerar man Baltic Dry Index som visar kostnaderna för torrlaster, exempelvis järnmalm.

Svenske Magnus Böcker vad vd för Singaporebörsen i sex år och avslutade sitt uppdrag där den 30 juni 2015.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons