Annons

Annons

Sitewide generic

Shopbox till Stockholm

Fintech-startupen samlar bland annat kassasystem och ekonomihantering i en app. Zenith går in med 20 miljoner i bolaget.

Snabbväxande startupföretaget Shopbox, som säljer en app med samma namn, slår nu upp portarna i Stockholm. Med en investering från Tommy Jacobssons nystartade investmentbolag Zenith i ryggen ska Shopbox "göra vardagen både lättare och lönsammare för småföretagare", enligt ett pressmeddelande.

Shopbox, som fram tills nu bara funnits i Köpenhamn, samlar kassasystem, ekonomi- och personalhantering, kundklubb och webbshop i en app. I dag är över 400 restauranger och mindre butiker anslutna till appen.

Tack vare en investering på nästan 20 miljoner kronor från investmentbolaget Zenith siktar bolaget nu på en global expansion. Och första steget är att etablera sig på svenska marknaden.

Annons

Annons

– Som ett nystartat investmentbolag är detta en perfekt första investering.

Digitaliseringen av servicebranschen har gått mycket långsamt och det finns ett enormt behov av förenklade lösningar. Vi ser att Shopbox kommer vara drivande i en revolution av hela branschen. Denna resa vill Zenith självklart vara en del av, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande för Zenith.

Shopbox grundare Christian Zigler har en bakgrund som entreprenör inom danska tech-industrin, bland annat som grundare av content marketing-plattformen Preview Networks 2004 som såldes 2012. De senaste fem åren har han dock ägnat sig åt Shopbox.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons